פתיחת עסק חדש – דגשים חשובים

תאריך פרסום: Apr 14, 2019 8:3:58 AM

פתיחת עסק עצמאי יכולה להיות דרך מצוינת להצלחה כלכלית בתנאי אחד – שעושים זאת בצורה נכונה ושקולה. הסטטיסטיקות בתחום זה עגומות במיוחד ומראות שכ-80% מהעסקים החדשים נסגרים תוך שנתיים.

לכן ביקשנו ממנהל חשבונות ידוע בירושלים לתת לנו את הטיפים שלו למתחילים במטרה אחת – כדי שלכם זה לא יקרה. והנה מה שהוא אמר לנו:

דגש ראשון – לחשוב על עסק בתחום שהוא נחוץ 

מנהל החשבונות טען שפתיחת עסק לפי רצון הבעלים היא החלטה שגויה מסיבה אחת – אנשים מעדיפים עסק שמקל על חייהם. לכן, לדבריו יש לחשוב על עסק שעונה על צורך קיים או עתידי ולא על רצון או נוחות של הבעלים. הוא ממליץ לשאול 3 שאלות ולשקול פתיחת עסק עצמאי רק אם עונים עליהן (או לפחות על אחת מהן) בחיוב:

דגש שני – לפתוח עסק בתחום שבו אתם מתמחים

פתיחת עסק מצריכה הון שלרוב האנשים אין. לכן נדרש לרוב גיוס כספי ממקורות שונים כמו בנקים וכו'. המשקיעים השונים לרוב יבקשו להבטיח את כספם בצורה אחת – הם ירצו לראות שהיזם מבין בתחום שהעסקי המדובר.

למשל, הם לא ישקיעו בפתיחת עסק של הנהלת חשבונות בירושלים כאשר העומדים בראשו אינם מקצוענים: רואי חשבון או מנהלי חשבונות בעלי ידע, ניסיון והשכלה רלוונטית.

דגש שלישי – לקחת בחשבון את כלל העלויות

פתיחת עסק אינה רק שילוב של נחיצות והתמחות (שני הדגשים שהובאו לעיל), אלא גם משתנים כלכליים רבים.

לכן, מנהל החשבונות שעמו התייעצנו ממליץ בראש ובראשונה לפנות לבעל מקצוע לצורך חישוב כל ההוצאות (חשמל, מים, שכר דירה, משכורות לעובדים, עלויות ייצור ועוד). כלומר, לפנות למשקיעים רק לאחר שיש נתונים מדויקים ככל האפשר על הנדרש מבחינה כלכלית.

לקבלת טיפים נוספים הקליקו כאן